Over natuur

Natuur is een kersje, een boomhut, zwarte bergen, appels, een eekhoorn. Natuur is ook vaak water, zon, vogels, een vos, paarden. Soms is een buitenzwembad zelfs natuur. Of een vuurtoren, of een ‘dinorots’. Natuur is alles behalve mensen, die horen in de ogen van 11- en 12-jarigen niet thuis in de natuur. Tenminste, niet in een tekening of in een tekst. Als er bij hoge uitzondering wel mensen getekend worden, dan gebeuren er vreselijke dingen met ze: ze breken hun nek bij een duik in het zwembad. God weet waarom.
 
Over God gesproken, de onmogelijke opgave om uit de enorme stapel een selectie van de mooiste tekeningen en teksten te maken ontlokt bij één van de juryleden de uitspraak: ‘Ik moet voor God spelen en beslissen: gij wel en gij niet. Dit is een onuitstaanbare opdracht.’
 
Opdrachtgever: Vereniging Groene Long Beverwijk.

Opdracht: productie, concept en teksten voor diverse brochures, boekje, posters, tekenwedstrijd voor alles basisscholen in Beverwijk, juryrapport en verjaardagskalender ten behoeve van het initiatief om een park te realiseren in de stad.